vacker-kvinna-med-fillers

Fillers

I dag anses det varken som ovanligt eller onaturligt att använda sig av fillers för att fylla ut rynkor eller för att forma till eller förstora läpparna. Ofta är det fillers i läppar som är den vanligaste behandlingsmetoden men det går också att använda fillers i acneärr, för att markera kindbenen eller för att fylla ut kinderna.

Hur går fillersbehandlingen till?

Under behandlingen av fillers i läppar, haka, kindben eller käkben injicerar våra legitimerade medarbetare medlet i små mängder i huden. Detta görs med hjälp av en mycket tunn nål.

Hur länge behandlingen tar beror på var medlet injiceras, men du kan räkna med cirka 30 minuter.

Efter ca 6-12 månader kommer medlet av fillers att försvinna ur kroppen. En uppföljande behandling bör alltså göras inom denna tidsram, om så önskas.

Fillers för läppar

Fillersbehandlingar i läpparna blir mer och mer vanligt ju mer tiden går. Genom att injiciera fillers i läpparna går det både att förstora läpparna men också att forma om dem. På så vis går det att göra dem mer symmetriska än vad de var innan. På vår skönhetssalong i Eskilstuna genomför vi fillersbehandlingar i läpparna som kan förstärka dina ansiktsdrag, bygga volym och korrigera symmetri.

Fillers för kindben

Genom att injicera fillers i kindbenen går det att bygga tappad volym som funnits där tidigare. Det går givetvis att bygga volym genom fillers som du inte haft tidigare, om du exempelvis vill ändra på din ansiktsform.

Fillers käkben och haka

När vi blir äldre avtar bland annat kollagenproduktionen i huden. På så sätt minskar volymen i ansiktet och många känner att de ser annorlunda ut. När vi utför en fillersbehandling i käkben och haka kan vi skulptera om ditt ansikte genom att addera volym på önskade platser. Med denna metod kan du återfå den ansiktsform du tidigare haft, eller så kan du få de ansiktsdrag du alltid velat ha.

Viktigt att tänka på när du ska göra fillers Eskilstuna

Du ska inte vara gravid eller amma när vi ska injicera fillers. Då kommer tiden att behöva bokas om även om det bara är ett litet område som ska behandlas.

Efter en förlossning och när barnet inte ammar längre är det dock inga problem att utföra behandlingen. Det är inte heller något problem om du blir gravid efter att din behandling utförts. Vi kan dock inte upprepa behandlingen förrän efter förlossningen.

Du ska inte heller ha några finnar där fillers ska injiceras. Det beror på den högre infektionsrisken och dessutom kan det vara svårt att få ett bra resultat. Att behandla andra delar av ansiktet är dock sällan några problem.

Om du har en infektion i kroppen ska du låta den läka ut innan du kommer till oss. Vi kan göra en konsultation men vi utför inga behandlingar under tiden infektionen pågår.

Att ångra sin fillersbehandling

Om du har varit hos någon annan och utfört en behandling med fillers som du inte är nöjd med kan vi injicera ämnet Hyaluronidase. Det bryter ner fillers gjorda av hyaluronsyra.

Det krävs dock flera behandlingar och det tar ett tag innan kroppen hinner ta upp det resterna av den fillers som injicerats, men det går betydligt snabbare än att låta kroppen ta upp dem på egen hand. Du bör sedan låta det gå en tid innan du bokar in dig för en ny fillersbehandling.

En konsultation är A och O innan du gör fillers hos oss i Eskilstuna

Du får alltid träffa vår certifierade injektionsbehandlare under en kostnadsfri konsultation innan du gör din fillersbehandling. Vi tar då upp hur fillersbehandlingen går till, eftervård och samt information om eventuella komplikationer.

Under konsultationen går vi också igenom vilket slutresultat du som kund förväntar dig, samt vilka behandlingsmetoder som är lämpliga för ett så bra resultat som möjligt.

Vi utför flera behandlingar med fillers i Eskilstuna varje dag – välkommen att boka en tid hos oss!